Apie prielinksnių kaitą prie veiksmažodžių commencer ir continuer konstrukcijoje su infinityvu šiuolaikinėje prancūzų kalboje - Яскунайте, Р. (Kalbotyra, 1970)
Straipsnyje nagrinėjamas konstrukcijų commencer a+infinityvas – commencer de + infinityvas ir continuer à + infinityvas – continuer de + infinityvas lygiagretus vartojimo klausimas.Būdamos visiškai tapatingos leksiniu-semantiniu požiūriu, šios konstrukcijos gali būti priešpastatomos gramatinėje plotmėje, ryšium su jų skirtingais veikslo niuansais.