Klišė – struktūrinis mokslinio teksto elementas - Bareikytė, Zina (Kalbotyra, 2004)
Kadangi vienas svarbiausių skaitomo teksto suvokimo būdų yra struktūrinė-semantinė jo analizė, kurią reikia atlikti, kad galėtume suvokti tekstą kaip globalų vienetą ir kad galėtume išsiaiškinti struktūrines teksto ypatybes bei pagal formalius skiriamuosius požymius nustatyti visus sintaksinius santykius tarp jo atskirų elementų, straipsnyje bandoma išsiaiškinti, koks vaidmuo tenka stabiliems žodžių junginiams-klišėms anglų kalba parašyto mokslinio teksto struktūroje ir semantikoje bei nustatyti būdingas leksines frazeologines raiškos priemones, padedančias sujungti tekstą į rišlią struktūrinę-semantinę visumą.