Analitinių konstrukcijų vieta veiksmažodžio sistemoje - Билинкявичене, Влада (Kalbotyra, 1988)
Pagalbinis veiksmažodis, desemantizuotas tiek lietuvių, tiek prancūzų kalboje, su dalyviu sudaro analitinę konstrukciją, pagal struktūrą primenančią žodžių junginį o pagal funkciją - žodį. Veiksmažodinės analitinės konstrukcijos įeina į morfologines opozicijas ir su paprastomis (sintetinėmis) formomis sudaro žodžių kaitybos paradigmą.