Lietuvos spaudos statistika: situacija ir perspektyvos - Bliūdžiuvienė, Nijolė (Knygotyra, 2018)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba] Straipsnyje aptariama Lietuvos spaudos statistikos duomenų rinkimo ir apdorojimo dabartinė situacija ir galimos perspektyvos, atsižvelgiant į besikeičiančias leidybos formas ir privalomojo egzemplioriaus pateikimą Nacionalinei bibliotekai bei statistikos duomenų sklaidą. Šiuolaikiniai leidybos pokyčiai iš esmės keičia leidybos statistikos duomenų surinkimą, grupavimą, jų pateikimą ir patikimumą. Leidybos sektoriaus statistika yra oficialiosios statistikos dėmuo, todėl kreipiamas dėmesys į jos pateikimo ypatumus ir keliamus reikalavimus statistiniam tyrimui.