Istorijos tėkmėje keliaujantys paveikslai – Klaipėdos krašto vaizdai - Citavičiūtė, Liucija (Knygotyra, 2020)
Pluhařová-Grigienė, Eva. Die migration der bilder. Das memelgebiet in fotografisch illustrierten büchern (1889–1991). Böhlau verlag Köln Weimar Wien, 2017. 495 p. ISBN 978-3-412-50585-1.