Viešosios bibliotekos metodinio vadovavimo įstaigų sistemoje - Sinkevičius, K. (Knygotyra, 1961)
Lietuvos TSR bibliotekų metodinio vadovavimo istaigų sistemoje ypatinga vieta tenka viešosioms bibliotekoms. Jos yra tarpinė grandis tarp rajoninių bibliotekų ir Respublikinės biobliotekos, žymiai padidinanti pastarosios metodinio darbo galimybes ir užtikrinanti jos priemonių veiksmingumą. Viešųjų bibliotekų metodiniame darbe yra daug nagrinėtinų klausimų ir spręstinų problemų. Taip pat kėlė abejonių ir tai, ar tikslinga tokia jų administracinė priklausomybė. Todėl yra būtina kiek plačiau nušviesti jų vaidmeni metodinio vadovavimo sistemoje. Viešųjų bibliotekų metodinis darbas iki šiol dar nėra giliau nagrinėtas, apie jį yra išspausdintas tik vienas kitas straipsnis periodikoje.