Pranciškaus Skorinos gyvenimo ir veiklos sukakčių minėjimai Lietuvoje knygotyros ir mokslinės komunikacijos požiūriais - Navickienė, Aušra (Knygotyra, 2023)
Siekiant rekonstruoti Pranciškaus Skorinos gyvenimo ir veiklos sukakčių minėjimų Lietuvos akademinėje aplinkoje istoriją straipsnyje ieškoma atsakymų į klausimus, kada buvo pradėtos minėti Pranciškaus Skorinos gyvenimo ir veiklos sukaktys, kokia akademinės bendruomenės dalis įsitraukė į šias veiklas ir kaip jos pasitarnavo knygotyros žinijos sklaidai. Autorė išanalizavo Lietuvoje vykusius Skorinai dedikuotus mokslinius renginius ir išleistus jubiliejinius leidinius, atskleisdama mokslinės leidybos rezultatų autorius ir turinį, įvykusių mokslinių renginių organizatorius, tematiką ir dalyvių geografiją. Iš rašytinių šaltinių ‒ įvairių bibliografinių išteklių, informacinių leidinių, pačių jubiliejams dedikuotų leidinių, oficialiųjų dokumentų, atsiminimų, įvairiais istoriniais laikotarpiais periodikoje paskelbtų informacinių straipsnių ‒ duomenis sukaupti padėjo dokumentų analizės, mokslinės leidybos rezultatų tyrimo de visu ir kiti metodai, išaiškinta faktografija buvo išnagrinėta skorinistikos ir Lietuvos knygos istoriografijos kontekste, įvertinta mokslinės komunikacijos požiūriu ir sisteminta pasitelkiant literatūroje jau nusistovėjusią Lietuvos knygotyros periodizaciją.