Problemos tiriant Mažąją kelionių knygelę. Poleminis ekskursas - Lemeškin, Ilja (Knygotyra, 2023)
Poleminio pobūdžio straipsniu yra reaguojama į konferencijos Pranciškus Skorina ir Renesanso knygos kultūra. Skorinos „Mažajai kelionių knygelei“ – 500, kuri vyko 2022 m. rugsėjo 22–23 d., plenarinę dalį. Po Mažosios kelionių knygelės nagrinėjimo istorijos apžvalgos (pradedant nuo 1971 m.) gvildenamos penkios pirmo LDK paleotipo tyrimo problemos, kurias plenariniame pranešime „Mažosios kelionių knygelės“ spausdinimo vieta: naujos prielaidos palietė S. Temčinas. Papildomai analizuojami dar du su spausdinimo laiku ir vieta susiję aspektai: tyrimą lemiantis žanrinis P. Skorinos leidinių pobūdis ir šiuolaikinių tyrimų metodų taikymas nagrinėjant Mažąją kelionių knygelę.