Rašytinės žinios ir jų poveikis visuomenės pažangai: Kosovo atvejis - Shala, Jehona (Knygotyra, 2025)
Straipsnyje yra nagrinėjama albaniškų knygų leidybos Kosove istorija bei jos įtaka albanų tautinės bendruomenės kultūrinei, švietimo ir institucinei raidai regione. Kadangi trūksta išsamių, visapusiškų, visą vaizdą atspindinčių tyrimų apie albaniškų knygų leidybos ištakas ir raidą Kosove, šiuo tyrimu siekiama šią spragą užpildyti ir atskleisti išsamią leidybos raidos chronologiją, įskaitant pirmųjų leidyklų įkūrimą, bei išanalizuoti albaniškų knygų leidybos įtaką albanų visuomenei. Tokiam tikslui pasiekti autorė pasitelkė statistinį bibliografinį metodą, kuris leido ne tik atskleisti albaniškų knygų leidybos istoriją, bet ir pastebėti leidinių tipologijos pokyčių tendencijas, vykusias pastaraisiais dešimtmečiais.