KRISTIJONO DONELAIČIO LAIKŲ KARALIAUČIAUS BIBLIOTEKŲ VAIZDAS - WALTER, AXEL E. (Knygotyra, 2015)
Šiame straipsnyje, remiantis naujausiais knygų ir bibliotekų istoriografijos tyrimais, aptariamos galimybės atskleisti potencialius Kristijono Donelaičio skaitinius. Apžvelgiamas Karaliaučiaus bibliotekų kraštovaizdis K. Donelaičiui besimokant mokykloje ir studijuojant Karaliaučiaus universitete. Pagal išlikusius Karaliaučiaus bibliotekų katalogus, sudarytus per Septynerių metų karą, galima rekonstruoti jose buvusius rinkinius. Be to, nepaisant Karaliaučiaus bibliotekų sugriovimo per Antrąjį pasaulinį karą, išliko tūkstančiai XVI–XVIII amžiaus spaudinių, kurie gali padėti nuodugniau atlikti K. Donelaičio laikų Karaliaučiaus bibliotekų rekonstrukciją ir ieškoti knygų, kuriomis galėjo naudotis poetas.