Asmeninė, personalinė, privačioji? Dėl sąvokos asmeninė biblioteka apibrėžties - Iljina, Olga N. (Knygotyra, 2006)
Šiame straipsnyje pateikiama asmeninės bibliotekos koncepcijos terminologinė analizė. Pabrėžiamas nepakankamai tiksli ir vienoda šio termino vartosena bibliotekų tyrimuose. Taip pat nurodoma, kaip asmeninės bibliotekos reiškinį supranta Rusijos bibliotekininkystės mokslininkai. Straipsnyje pateikiami argumentai, kad terminas asmeninė biblioteka geriau atskleidžia tokių bibliotekų esminius bruožus negu privačiosios bibliotekos ar šeimos bibliotekos koncepcijos.