Frazeologizmai horoskopuose - Lapinskas, Saulius (Lietuvių kalba, 2012)
Straipsnyje horoskopai nagrinėjami kaip mažųjų literatūros tekstų tipologiniai atitikmenys. Aptaręs esmines horoskopų teksto savybes autorius, remdamasis plačiąja frazeologijos koncepcija, jas susieja su pagrindinėmis frazeologizmų ypatybėmis. Tai padeda atsakyti į klausimą, kodėl horoskopų sudarytojai taip mielai savo kūriniuose vartoja frazeologizmus. Išskiriami dažniausiai horoskopuose pasitaikantys frazeologizmų tipai, pateikiami statistiniai duomenys. Atkreipiamas dėmesys į frazeologizmų formavimosi procesą, kurio metu iš laisvųjų žodžių junginių randasi stabilūs, o modifikacijos būdu iš leksikalizuotų frazeologizmų sukuriami nauji frazeologizmų variantai. Taip horoskopai tampa naujų ir jau žinomų, bet modifikuotų frazeologizmų bandymų poligonu ir gali būti laikomi optimaliais tekstais frazeodidaktinėms kalbos mokymo užduotims atlikti.