Citomegalovirusinės ligos gastrointes-tininė forma po širdies persodinimo - Zorinas, Aleksejus; Ručinskas, Kęstutis; Miniauskas, Saulius; Malickaitė, Radvilė; Žemaitytė, Gitana; Maneikienė, Vytė Valerija; Sirvydis, Vytautas (Lietuvos chirurgija, 2007)
Aleksejus Zorinas1, Kęstutis Ručinskas1, Saulius Miniauskas1, Radvilė Malickaitė1, Gitana Žemaitytė2, Vytė Valerija Maneikienė2, Vytautas Sirvydis1 1 Vilniaus universiteto Širdies chirurgijos centras, Santariškių g. 2, LT-08661 Vilnius 2 Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Širdies chirurgijos centras, Santariškių g. 2, LT-08661 Vilnius El paštas: aleksejus.zorinas@santa.lt; kestutis.rucinskas@santa.lt Citomegalovirusinis (CMV) virškinimo trakto pažeidimas yra vienas iš klinikinių infekcijos poreiškių pacientams po organų persodinimo. Gastrointestininės CMV formos diagnostika dažnai yra sudėtinga, o padariniai sunkūs. Pristatomas CMV ligos po širdies persodinimo atvejis, diagnostikos ypatumai ir gydymo rekomendacijos. Pagrindiniai žodžiai: širdies persodinimas, citomegalo viruso infekcija Subaortic stenosis and mitral valve anomaly: surgical treatment aspects Aleksejus Zorinas1, Kęstutis Ručinskas1, Saulius Miniauskas1, Radvilė Malickaitė1, Gitana Žemaitytė2, Vytė Valerija Maneikienė2, Vytautas Sirvydis1 1 Vilnius University, Cardiac Surgery Centre, Santariškių str. 2, LT-08661 Vilnius, Lithuania 2 Vilnius University Hospital „Santariškių klinikos“, Cardiac Surgery Centre, Santariškių str. 2, LT-08661 Vilnius, Lithuania E-mail: aleksejus.zorinas@santa.lt; kestutis.rucinskas@santa.lt Cytomegalovirus infection can cause lesions of different organs, including gastrointestinal tract. In transplant patients, CMV infection can be associated with severe consequences. This case details the clinical and diagnostic features of gastrointestinal CMV disease in a patient after heart transplantation, in which treatment resulted in a complete resolution of the symptoms. Key words: heart transplantation, cytomegalovirus infection