Oligometastazinis krūties vėžys: klinikinio atvejo aprašymas ir literatūros apžvalga - Ostapenko, Valerijus; Cicėnas, Saulius; Ostapenko, Andrejus; Briedienė, Rūta; Ostapenko, Edvinas (Lietuvos chirurgija, 2016)
ĮvadasOligometastazinis krūties vėžys yra potencialiai pagydoma būklė, kuriai yra būdingas ribotas metastazinis išplitimas, tačiau iki šiol nėra gydymo standartų. Straipsnio tikslas – aprašyti retą oligometastazinio krūties vėžio atvejį, apžvelgti naujausius literatūros šaltinius ir įvertinti problemos aktualumą.Klinikinis atvejisStraipsnyje aprašomas 58 metų moters klinikinis atvejis – postmenopauzės laikotarpiu jai buvo diagnozuotas oligometastazinis krūties vėžys. Ligonė buvo gydyta chirurginiu būdu Nacionaliniame vėžio institute Vilniuje.IšvadosModerni radiologinė diagnostika ir daugiadalykės komandos darbas sudaro galimybes sėkmingai diagnozuoti ir gydyti šią retą onkologinę patologiją. Ateityje reikalingi moksliniai tyrimai oligometastazinio krūties vėžio gydymui standartizuoti.
Keywords: oligometastazinė liga; krūties vėžys; daugiadalykės komandos darbas