Karšuvos laukai, bajorlaukiai ir bajorkaimiai XIV–XVIII amžiuje: šaltiniai, statistika, tęstinumas ir lokalizacija - Saviščevas, Eugenijus (Lietuvos istorijos studijos, 2022)
Straipsnyje sisteminių šaltinių kompleksų pagrindu nagrinėjamas ikikrikščioniškojo laikotarpio laukų ryšys su XVI a. bajorų laukais ir XVII–XVIII a. bajorkaimiais. Tyrimui pasirinktas Žemaitijos Karšuvos mažojo pavieto pavyzdys. Sugrupavus apdorotą šaltinių medžiagą įrodomas laukų ir bajorkaimių vardų tęstinumas, iš to darant prielaidą dėl lauko struktūros tęstinumo bajorkaimiuose. Pritaikius kartografavimo metodiką atkuriama Karšuvos bajorkaimių ir kaimų geografija.