Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės paveldo ir atminties aktualumas (konferenciją prisimenant) - Gaidis, Ryšard (Lietuvos istorijos studijos, 2013)
2013 m. baigiasi mokslinis projektas „LDK tradicija, vaizdinys ir modernūs tapatumai“, kurį vykdė Vilniaus universiteto Istorijos fakultetas, o spiritus movens buvo Profesorius Alfredas Bumblauskas. Nors formaliai projektas prasidėjo 2010 m., idėjos ištakas ir pirmuosius darbus galime drąsiai nukelti keleriais metais anksčiau, kai buvo sėkmingai įgyvendintos dvi „LDK paveldo dalybų“ projekto dalys (2007–2009 m.) ir šio projekto metu organizuotų konferencijų pranešimų pagrindu išleisti du reikšmingi mokslinių straipsnių rinkiniai.
Keywords: -