Antrosios Lietuvos Respublikos geokultūrinės orientacijos: etninės valstybės propagavimo atvejis - Strimaitytė, Dalia (Lietuvos istorijos studijos, 2015)
Kultūrinė diplomatija, pasitelkusi tautinius naratyvus, dažnai reprezentuoja politinę galią, atstovaujamą valdžios elito, ir suteikia užsienio politikai veikimo turinį ir kryptį. Šio straipsnio tikslas yra atskleisti Algirdo Brazausko kultūrinio tapatumo sampratą ir jo santykį su kultūrine diplomatija. Straipsnyje analizuojami Brazausko kultūros sampratos idėjiniai kontekstai, jo tautinės savimonės ir pilietiškumo metmenys bei jo formuoto kultūrinės diplomatijos modelio specifika.
Keywords: kultūrinė diplomatija; kultūrinė tapatybė; etnocentrizmas; tautinė kultūra; tautinė valstybė