Kai kurios papildomos žinios apie Lietuvos kultūros veikėjus XIX amž. pradžioje Vilniaus universiteto prof. l. N. Loboiko laiškuose - Kaupuž, A. (Literatūra, 1963)
l. N. Loboikos archyve, kuris saugomas Rusų literatūros instituto rankraščių skyriuje, yra eilė jo laiškų juodraščių XIX amžiaus lietuvių kultūros veikėjams: Kiprijonui Nezabitauskui, D. Poškai, L. Uvainiui. Šie iki šio laiko nepaskelbti laiškai turi eilę įdomių, o kai kada ir iki šiol nežinomų faktų apie lietuvių XIX a. pradžios šviečiamąjį judėjimą. Pav.: apie Kipr. Nezabitausko darbą dialektologijos srityje, apie jo parašytą lietuvių kalba atsišaukimą, turintį tikslą pritraukti plačiąsias liaudies mases Lietuvos istorinės ir kultūrinės medžiagos rinkimui. Yra laiškuose žinių apie Poškos „Kaimiečio Žemdirbio mąstymus". Sužinome taip pat apie L. Uvainio darbą, skirtą lietuvių kalbai ir etimologijai. L. Uvainį labai vertino bendraamžiai ir yra žinoma, kad jis, pagal neįgyvendintą K. Kontrimo projektą, turėjo dėstyti lietuvių kalbą Vilniaus Universitete.