Paradoksalūs Platono Puotos personažai - Ališauskas, Vytautas (Literatūra, 2018)
[straipsnis ir santrauka anglų kalba, santrauka lietuvių kalba]Straipsnyje svarstoma Platono Puotos prologo veikėjo Glaukono tapatybė ir Apolodoro vaizdavimo savitumas. Pateikiami argumentai už Glaukono sutapatinimą su Valstybės dialogo veikėju (Platono broliu). Apolodoras laikomas Antisteno sekėju ir jo literatūriniu substitutu.
Keywords: Platono dialogų prologai; Puota; Valstybė; Glaukonas; Apolodoras; Antistenas