Ana Achmatova: „savasties“ paieškos - Михайлова, Галина (Literatūra, 2009)
Straipsnyje apmąstoma Anos Achmatovos gyvenimas ir kūryba – poetės asmenybės raidos. Straipsnyje analizuojami šie klausimai: skirtingų tapatybės modelių refleksija, specifinių psichologinių ir socialinių vaidmenų atlikimas kūryboje ir gyvenime ir jų atsisakymas, taip pat egzistencinės sistemos (įskaitant valios ir pasirinkimo laisvės) teiginių formulavimas.