Sociologijos paradigma T. Tolstajos kūryboje (apsakymas „Sonia“) - Ковтун, Наталья (Literatūra, 2009)
Straipsnyje pateikiama Tatjanos Tolstajos apsakymo intertekstuali analizė. Apsakymas analizuojamas šiuolaikinio neorealizmo kontekste. Straipsnyje pateiktos centrinių modernistinių mitologemų (pirmiausia Amžinojo moteriškumo mito, kurį pasitelkus ir perskaitomi pagrindiniai personažai bei kolizijos) travesti versijos.