Čečėnijos tarptautinis teisinis statusas: dabartis ir perspektyvos - Vilimas, Dainius (Politologija, 1996)
Straipsnyje analizuojami tarptautinio teisinio Čečėnijos statuso klausimai. Didžiausias dėmesys skiriamas Chasavjurto susitarimams, žymintiems Rusijos pradėto karo Čečėnijoje pabaigą . Remiantis tarptautinės teisės normomis, daroma išvada, kad Cečėnijos Respublika lčkerija yra nepriklausoma nepripažinta valstybė - tarptautinės teisės subjektas, atsiradęs apsisprendus čečėnų tautai 1991 m. Jos pripažinimas - tik laiko klausimas.
Keywords: -