Užsienio politikos mechanizmas ir jo tobulinimo būdai - Nekrašas, Evaldas (Politologija, 1996)
Pranešime aptariamos valstybės institucijos, formuojančios ir vykdančios užsienio politiką, taip pat jų santykis rengiant, priimant ir įgyvendinant sprendimus. Didžiausias dėmesys skiriamas užsienio politikos analizei bei planavimui, kuriuos autorius apibūdina kaip silpniausias užsienio politikos puses. Pateikiami autoriaus samprotavimai, kaip padidinti atskirų užsienio santykių organų veiklos efektyvumą, organizuoti jų tarpusavio sąveiką. Svarstomi kai kurie Lietuvos glaudesnės integracijos į ekonomines ir gynybines Vakarų struktūras klausimai su Lietuvos užsienio politikos mechanizmo funkcionavimoproblemų kontekste, siūlomi konstruktyvūs sprendimų variantai.
Keywords: -