Lietuvos užsienio politikos mechanizmas: sprendimų priėmimas ir vykdymas - Januška, Albinas (Politologija, 1996)
Pranešime aptariamas sprendimų užsienio politikos srityje priėmimas ir vykdymas dviem sąlyginai skirtingais aspektais: strateginiu-konceptualiniu ir praktiniu. Analizuojami jų ypatumai bei galimi atitinkamų valstybės institucijų, susijusių su sprendimų priėmimu ir vykdymu, galimi veiklos efektyvumo kėlimo būdai. Taip pat aptariami ir kiti užsienio politikos funkcionavimo aspektai, visų pirma susiję su jų įtaka Lietuvos vidaus politikai.
Keywords: -