APIE SAVĄJĄ ISTORIJĄ - Lopata, Raimundas (Politologija, 2015)
Kažkada vienas eruditas yra pasakęs, kad joks sveikai protaujantis žmogus niekada neskaito knygos nuo pradžios iki pabaigos. Sveikai protaujantis žmogus perskaito tik jį dominančias vietas, visa kita praleisdamas. Ypač sveikai protaujantys – protingiausieji – skaito ne knygas, bet ką nors apie jas, paprastai recenzijas. Deja, eruditas nepaaiškino, kaip reikėtų įvardyti tuos, kurie rašo recenzijas, o ypač daugiau kaip pusės tūkstančio puslapių studijų recenzijas. [...]