Europos Sąjungos vizija: rinkimų į Europos Parlamentą kampanijų pristatymas Lenkijos spaudoje - Stasiak-Jazukiewicz, Ewa; Jas-Koziarkiewicz, Marta; Mienkowska - Norkiene, Renata (Politologija, 2020)
2019 m. Europos Parlamento (EP) rinkimai sutapo su diskusijomis dėl Europos integracijos modelio reformos, kurias skatino pabėgėlių krizė ir „Brexitas“. Šiame straipsnyje autorės kelia klausimą, ar europiniai procesai atsispindi nacionalinių partijų programose ir tiria Lenkijos politinių partijų 2019 m. rinkimų į EP programų reprezentaciją šalies žiniasklaidoje. Tyrimo tikslas yra atskleisti, kaip žiniasklaida pristatė šias programas (formavo žiniasklaidos darbotvarkę). Siekiant suprasti žiniasklaidos darbotvarkės išskirtinumą, atlikta politinių partijų programų analizė. Tyrimo modelis pagrįstas darbotvarkės sudarymo („agenda-setting“) teorija. Empiriniame skyriuje pateikiami tiek žiniasklaidos, tiek politinės darbotvarkės kiekybinės ir kokybinės analizės rezultatai, patvirtinantys jų tarpusavio neatitikimą.