INDIJOS VIETA TARPTAUTINĖJE ARENOJE: ONTOLOGINIO SAUGUMO PERSPEKTYVA - JANUŠEVSKA, AGNĖ (Politologija, 2012)
Straipsnyje nagrinėjamas Indijos prestižas / statusas tarptautinėje arenoje ir jos pačios užsienio politika bei identifikavimasis. Siekiama nustatyti ir išnagrinėti Indijos statusą (regioninė ar didžioji valstybė) ir, telkiantis į neseniai atsiradusią tarptautiniuose santykiuose ir saugumo studijose teoriją – ontologinį saugumą, – nustatyti bei paaiškinti Indijos identifikavimąsi ir užsienio politiką tarptautinėje arenoje. Straipsnio praktinė dalis sudaryta iš dviejų tyrimų; abiem atlikti taikoma diskurso analizės modelio atšaka – turinio analizė. Jos naudojimas nėra griežtai nustatytas, todėl leidžia autorei tiksliau apsibrėžti savo tyrimui tinkančio modelio ribas ir savo nuožiūra pritaikyti aiškinimo svertus.