POLITINIŲ PARTIJŲ IDEOLOGIJOS VEIKSNIO POVEIKIS LANKSTISAUGOS STRATEGIJOS ĮGYVENDINIMUI LIETUVOS DARBO RINKOJE - PECIUKONYTĖ, LAURA (Politologija, 2012)
Straipsnyje nagrinėjamas politinių partijų ideologijos veiksnio poveikis lankstisaugos strategijos įgyvendinimui Lietuvos darbo rinkoje pirmaisiais šešeriais šalies narystės ES metais (2004–2010 m.). Pirmiausia, remiantis aprašomąja statistika ir antrinių šaltinių informacija, kiekybiškai įvertinama, kiek ši europinė iniciatyva buvo įgyvendinta Lietuvos užimtumo politikoje, t. y. koks buvo Europos Sąjungos poveikio mastas Lietuvos užimtumo politikai lankstisaugos pastangų ir proceso pakopose. Tuomet aptariamos sąlygos ir veiksniai, galėję nulemti pokyčių mastą ir patį pobūdį. Paskui, atsižvelgiant į tai, jog užimtumo politikos koordinavimas ES yra grindžiamas neprivalomojo pobūdžio sprendimais, ir remiantis prielaida, kad tokiu atveju valdančiosios politinės partijos tampa pagrindinėmis veikėjomis, galinčiomis imtis tam tikrų iniciatyvų ir priimti atitinkamus sprendimus, bus nagrinėjamas jų ideologijos poveikis vadovaujantis lankstisauga priimamų sprendimų pobūdžiui. Tam atliekama kokybinė ir kiekybinė analizuojamu laikotarpiu Seime pateiktų iniciatyvų užimtumo srityje (ir susijusių su lankstisaugos aspektais) analizė.