Dominuojančios koncepcijos Rusijos Federacijos propagandoje prieš Ukrainą (turinio ir kolokacinė „Russia Today“ analizė) - Karpchuk, Nataliia; Yuskiv, Bohdan (Politologija, 2021)
Rusijos Federacija vykdė ir tebevykdo ilgalaikę dezinformacijos ir propagandos kampaniją prieš Ukrainą, todėl jos įtakingos ir valstybės remiamos medijos leidžia primesti savą tikrovės viziją. Šio straipsnio siekis yra nustatyti leksemas ir temas, kurias naudojo „Russia Today“ (RT) savo analitinėse ataskaitose 2018–2020 metais. Šios leksemos ir temos yra RT propagandos diskurso pagrindas, siekiant paveikti ir pakeisti Ukrainos medijų erdvę. Siekiant šio tikslo, pasitelkus kiekybinę ir kokybinę analizę, įgyvendinami šie uždaviniai: 1) tiriama analitinių straipsnių žodyno struktūra, kuri leidžia matyti Rusijos prioritetus, ir 2) analizuojamas teminis RT siunčiamų žinučių turinys. Tyrimo medžiaga buvo padalyta į Piotro Porošenkos ir Vladimiro Zelenskio prezidentavimo metu pateiktas žinutes. Autorių teigimu, prezidento asmuo nėra svarbus formuojant RT diskursą apie Ukrainą; priešpriešinant Ukrainos ir Rusijos vaidmenis siekiama suformuoti nuomonę, kad Ukraina tegali būti Rusijos „marionetė“.