Politinės nuostatos ir rinkimai Lietuvoje - Ališauskienė, Rasa (Politologija, 2000)
Straipsnyje pateikiama empirinė medžiaga, apibendrinanti sociologinius tyrimus atliktus 1999 metais "Baltijos tyrimų" laboratorijoje. Jų metu buvo tiriama rinkėjų motyvacija, labiausiai jiems rūpimais klausimais, reikalavimai keliami kandidatams į Savivaldybių tarybas. Autorė konstatuoja, jog kyla pasitikėjimas demokratijos lygiu, kinta požiūris į ekonomiką ir bendrą situaciją šalyje. Tačiau svarbiausiomis problemomis išlieka žemas pragyvenimo lygis, nedarbas, nusikalstamumas.