Prezidento rinkimai ’97: rinkėjų nuostatos ir ketinimai - Ališauskienė, Rasa (Politologija, 1998)
Straipsnyje pateikiama empirinė medžiaga, apibendrinanti keletą sociologinių tyrimų, kuriuos 1992, 1996, 1997 ir 1998 atliko „Baltijos tyrimai". Jų metu buvo tiriama rinkėjų motyvacija, labiausiai jiems rūpimos problemos, Prezidentui keliami reikalavimai, ketinimai dalyvauti rinkimuose. Autorė konstatuoja, jog kyla pasitikėjimas demokratijos lygiu, kinta požiūris į rinkos ekonomiką ir bendrą situaciją šalyje. Tačiau svarbiausiomis problemomis išlieka žemas pragyvenimo lygis, nedarbas, nusikalstamumas. Paskutinieji tyrimai leidžia padaryti išvadas apie situaciją prieš 1997 m. Prezidento rinkimus ir po jų. Absoliuti gyventojų dauguma rinkimų rezultatus vertino teigiamai.