Prezidentas ir įstatymų leidyba: Veto teisės naudojimas Lietuvoje - Talat-Kelpša, Laimonas (Politologija, 1998)
Šiame straipsnyje nagrinėjamas prezidento vaidmuo jstatYJIIŲ leidyboje. Jei prezidentas konstituciškai ir politiškai laikomas vykdomosios valdžios dalimi, galima tikėtis, kad jis aktyviai dalyvaus legislatyvinėje veikloje, siekdamas atitinkamai orientuoti vyriausybės vykdomą politiką. Tačiau net neprofesionalui akivaizdu, kad Lietuvoje Prezidento vaidmuo įstatymų leidybos procese yra ribotas. Kaip tai paaiškinti? Straipsni sudaro keturi skyriai. Pirmajame motyvuojamas veto teisės kaip analizės objekto pasirinkimas. Antrajame nagrinėjamas veto teisės naudojimo intensyvumas, o likusiuose skyriuose apdorojami specialiai šiam straipsniui surinkti empiriniai duomenys. Išvadose naujai apibrėžiama Prezidento vieta Lietuvos politinėje sistemoje. Galima teigti, kad Lietuva įgauna vis daugiau parlamentinės valstybės bruožų.