Lietuvos rinkėjai: partijų pasirinkimo motyvai - Degutis, Mindaugas (Politologija, 1997)
Lietuvos rinkėjų elgesys 1992 ir 1996 m. rinkimuose pateikė nemaža staigmenų politikos mokslininkams ir sociologams. Tačiau paaiškinti tokį elgesį nepakanka populiarių teiginių, kad Lietuvos rinkėjai yra nusivylę valdžia ar kad veikia vadinamasis "švytuoklės principas". Šiame straipsnyje autorius, aiškindamas rinkėjų elgesį mikrolygiu, nemodeliuodamas jo sudėtingomis indikatorių kombinacijomis, bando pateikti tikslesnę schemą. Tokį požiūrį būtų galima pavadinti empirinės medžiagos pateikimu, nepretenduojant į teorinius atradimus ar viso elgesio priežastinį paaiškinimą. Straipsnis remsis keletu klausimų, užduotų 1200 respondentų po 1996 m. rinkimų į Seimą.