PRANAŠAI SAVAME KRAŠTE: SPECIALUSIS „POLITOLOGIJOS“ NUMERIS APIE GRĮŽTAMĄJĄ MIGRACIJĄ - Barcevičius, Egidijus (Politologija, 2015)
Šiame tekste pristatomas specialusis „Politologijos“ numeris, skirtas grįžtamosios migracijos tematikai. Pirmiausia trumpai aptariamas grįžtamosios migracijos reiškinio teorinis ir empirinis kontekstas. Toliau pristatomas Lietuvos mokslo tarybos finansuotas tyrimas „Savi ar svetimi: grįžusių migrantų integracija į Lietuvos darbo rinką ir visuomenę“, kurį įgyvendinant buvo parengti šio numerio straipsniai. Galiausiai trumpai apžvelgiamos svarbiausios straipsnių išvados.