GLOBALAUS DŽIHADISTINIO JUDĖJIMO POLITINĖ PROGRAMA: TARP SVAJONIŲ IR REALYBĖS - Gailiūnas, Egidijus (Politologija, 2015)
Straipsnyje kalbama apie globalų džihadistinį judėjimą, jo politinę programą ir šios programos įgyvendinimą. Tikslas – išsiaiškinti, kaip sėkmingai globalaus džihadistinio judėjimo politinė programa yra realizuojama praktikoje. Straipsnyje parodoma, kad pagrindiniai šio judėjimo politinės programos tikslai tebėra politinių deklaracijų lygio. Nepaisant to, pripažįstama, kad bent jau teorines galimybes įgyvendinti savo tikslus džihadistai kol kas tebeturi.