EUROPOS PARLAMENTO NARIŲ BALSAVIMAS: KODĖL JIE YRA LOJALŪS NACIONALINĖMS VALSTYBĖMS? - Skusevičienė, Dorota (Politologija, 2015)
Straipsnyje analizuojami veiksniai, lemiantys Europos Parlamento tyrimuose marginalizuotą Europos Parlamento narių lojalumo nacionalinėms valstybėms rodiklį. Atsižvelgus į aukštus lojalumo nacionalinėms valstybėms rodiklius daroma pirminė prielaida, kad šis rodiklis nepagrįstai laikomas neutraliu ir gali reikšmingai prisidėti prie Europos Parlamento vidaus ryšių bei galios pasiskirstymo tyrimų. Straipsnyje atliekama analize siekiama nustatyti veiksnius, lemiančius aukštus Europos Parlamento narių lojalumo nacionalinėms valstybėms rodiklius. Straipsnyje bandoma ne užginčyti faktą, kad Europos Parlamento narių balsavimą geriausiai paaiškina ideologinė, o ne nacionalinė dimensija, bet atskleisti, jog lojalumas nacionalinei valstybei irgi gali būti vertinamas ne kaip tautinis, o kaip ideologinis rodiklis.