INTERESŲ KONFLIKTO REGULIAVIMO PRAKTIKA LIETUVOJE: BALANSUOJANT ANT PRIVAČIOJO IR VIEŠOJO INTERESO RIBOS - Palidauskaitė, Jolanta (Politologija, 2015)
Šio straipsnio tikslas yra išanalizuoti teisinį interesų konflikto reguliavimą Lietuvoje. Trumpai pristačius interesų konflikto ir su šia etikos bei teisės problema susijusias sąvokas, išskyrus interesų konflikto formas ir rūšis, pereinama prie Lietuvos atvejo analizės. Trumpą istorinį ekskursą į tarpukario Lietuvos teisinį šios problemos reguliavimą keičia dabartinio Lietuvos Respublikos viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo analizė. Trys įstatymo redakcijos leidžia aptikti jo pokyčius ir juos vertinti platesniu mastu. Taip pat skiriama dėmesio šiai problemai aptarti Lietuvos viešojo sektoriaus etikos kodeksuose. Bandymai užkirsti kelią interesų konflikto situacijoms atsirasti vertinami ne tik šio, bet ir kitų teisės aktų kontekste. Analizė leidžia teigti, kad Lietuvoje, kaip ir kitose Vakarų demokratijose, valstybės tarnautojų veikla kilus interesų konfliktui yra labiau kontroliuojama nei politikų.