Demokratijos nesėkmės priežastys Baltarusijoje - Davidonis, Ramūnas (Politologija, 1999)
Straipsnyje, atsižvelgiant į trečiosios demokratizacijos bangai kylančias grėsmes, nagrinėjama, kodėl demokratija suklupo Baltarusijoje. Pagal Samuelio P.Huntingtono teoriją grėsmė šiam procesui kyla iš pačių demokratizacijos proceso dal yvių. Straipsnyje siekiama patvirtinti šią Huntingtono tezę. Atsakymo į tai, kas lėmė, kad Baltarusija pasirinko autoritarizmą, ieškoma, analizuojant ekonominius, politinius, istorinius veiksnius, Baltarusijos elektoratą bei Aleksandro Lukašenkos valstybės sąrangos viziją.