Konstitucinė justicija ir politinis procesas: sąveikos tendencijos ir doktrinos paieškos - Jarašiūnas, Egidijus (Politologija, 1999)
Šiame straipsnyje nagrinėjamos konstitucinės justicijos – svarbiausio Konstitucijos apsaugos instituto ir politikos proceso sąveikos problemos. Teisės ir politikos sandūroje labai svarbu tiksliai nubrėžti konstitucinio teismo galimo veikimo ribas, laiduoti, kad teismas, nagrinėdamas valdžios institucijų teisinių sprendimų konstitucingumo klausimus, vertintų jų atitikimą konstitucijai, bet ne spręstų, kiek šie sprendimai racionalūs ar tinkami.Konstitucinės justicijos praktika daro įtaką visai politinei sistemai. Politinio proceso juridizacija – realybė, į kurią negalima neatsižvelgti kalbant apie teisės ir politikos santykį. Autoriaus nuomone, "teisės valdomos politikos" doktrina galėtų padėti geriau suprasti konstitucinės justicijos institucijų vietą sudėtingoje politinių santykių sistemoje.Straipsnyje analizuojami įvairūs politikos juridizacijos proceso aspektai. Kartu nurodomi ir galimi kontrargumentai: vyksta ne politikos juridizacija, bet teisės politizacija. Politikos juridizaciją pagrindžianti doktrina – tvirta atrama jaunos demokratijos valstybėje konstitucinei justicijai formuojant bylų sprendimo praktiką sudėtingame politinių santykių kontekste.