Rinkos sampratos ir jų įtaka Lietuvos ekonominei reformai - Vidickienė, Dalia (Politologija, 1998)
Straipsnyje analizuojamos skirtingos rinkos sampratos bei jų įtaka Lietuvos ekonominės reformos strategijai. Siūloma papildyti klasikinės ekonominės teorijos pateikiamą rinkos apibrėžimą, išskiriantį tik vieną jos parametrą, kitų ekonominių mokyklų rinkos sampratomis ir apibrėžti rinką kaip trimatę - objektinę-subjektinę-subjektyvią-sistemą. Toks požiūris remiasi sinergetiniu principu ir leidžia suderinti tarpusavyje iš pirmo žvilgsnio prieštaringas rinkos sampratas, atspindinčias skirtingus jos evoliucijos etapus. Pateikiami pasiūlymai, koks turėtų būti valstybinės valdžios institucijų vaidmuo, formuojant kiekvieną iš trijų, siūlomų išskirti rinkos parametrų.