Trys saugumo iššūkiai Lietuvai - Goble, Paul A. (Politologija, 1998)
Straipsnyje autorius nagrinėja svarbiausias Lietuvos saugumo problemas. Visų pirma - tai Rusijos pretenzijos įtraukti Lietuvą į savo įtakos sferą. Antra - Vakarų šalių·, pirmiausia JAV gerų santykių su Maskva prioritetas, programos "Partnerystė vardan taikos" ribotumai Lietuvos saugumo siekių atžvilgiu. Trečia - šalies vidaus politikos sunkumai, pertvarkant valstybę pagal vakarietiškos sistemos kriterijus. Tarp jų autorius ypač pažymi pilietinės visuomenės institucijų kūrimo svarbą.