Europos Bendrijos politika Vidurio ir Rytų Europos šalių atžvilgiu: asociacijos politikos formavimas ir raida - Vilpišauskas, Ramūnas (Politologija, 1992)
Straipsnyje pateikiami Vidurio ir Rytų Europos (VRE) šalių integracijos į Europos Bendriją (EB) teorinės analizės kontūrai. Remiantis politikos analizės metodu bei akcentuojant dinamišką politikos formavimo aspektą, analizuojama EB asociacijos politika Vidurio ir Rytų Europos šalių atžvilgiu, aptariami vidiniai bei išoriniai veiksniai, turėję įtakos asociacijos politikos struktūrai ir turiniui. Straipsnio pabaigoje, remiantis jame apibrėžtomis sąvokomis, pateikiami apibendrinimai.