IDEO-LOGIJA IR PARTINĖ VEIKLA: LIETUVOS PARTIJŲ LYDERIŲ POŽIŪRIS - Butkevičienė, Eglė; Vaidelytė, Eglė; Žvaliauskas, Giedrius (Politologija, 2015)
Šiame straipsnyje analizuojama ideologijos reikšmė partijų veikloje. Praktinė Lietuvos partijų veikla rodo, kad jos nekelia sau tikslo savo veiklą grįsti aiškiai apibrėžtomis ideologinėmis vertybėmis. Lietuvos partijų organizacijos tyrimas atskleidė, kad partijų lyderiai turi institucionalizuotų galimybių vyrauti partijos organizacinėje hierarchijoje. Todėl nuo partijų lyderių valios labiausiai gali priklausyti partijos politinio kurso kryptis ideologinio (ne)įsipareigojimo link. 2007 m. pabaigoje atliktų interviu su pagrindinių šalies partijų aukščiausios vadovybės nariais analizė atskleidė, kad lyderių nuostatos dėl ideologijos vaidmens partinėje veikloje neleidžia tikėtis, jog tarp pagrindinių Lietuvos politinių partijų gali kilti ideologinių konfliktų, kurie galėtų virsti politinėmis skirtimis.