ŽMONIJOS TIKSLAI IR ŽMONIJOS TEISĖS J. H. ABICHTO VEIKALE APIE PRIGIMTINĘ TEISĘ - Klemme, Heiner F. (Problemos, 2005)
Straipsnyje aptariamos vokiečių filosofo J. H. Abichto (1762–1816), Kanto sekëjo, dirbusio Vilniaus universitete, pagrindinio veikalo „Neues System eines aus der Menschheit entwickelten Naturrechts“ idėjos. Reikšminiai žodžiai: J. H. Abichtas, Kantas, Chr. Wolffas, asmuo, teisė. THE GOALS AND RIGHTS OF HUMANKIND IN THE WORK OF J. H. ABICHT ON NATURE LAW Heiner F. Klemme Summary The article discusses the ideas of German philosopher J. H. Abicht (1762–1816), who was Kant’s follower and worked at Vilnius university, as exposed in his main work „Neues System eines aus der Menschheit entwickelten Naturrechts“.