What is Science? - Kalenda, Česlovas (Problemos, 1976)
1976 m. vasario 2 d. Vilniaus universitete vyko simpoziumas „Logika, mokslo metodologija ir mokslo kūrybos procesas“, kuriame dalyvavo mokslininkai iš Vilniaus, Kauno ir Voronežo. Simpoziume buvo perskaityta 15 pranešimų logikos, gnoseologijos, mokslo istorijos, estetikos, psichologijos, nemarksistinių gnoseologinių, sociologinių bei etinių koncepcijų kritikos klausimais. Pranešimus skaitė R. Plečkaitis, R. Pavilionis, M. Padolskienė, A. Tytmonas, M. Garbačiauskienė, A. Kunčinas, B. Palubinskas, E. Nekrašas, E. Gendrolis, J. Balčius, A. Gaižutis ir kiti.