Susitikimas su L. Truikiu „Aidoje“ - Sakalauskas, Tomas (Problemos, 1983)
Perspausdinamas menotyrininko Tomo Sakalausko pokalbis su dailininku scenografu Liudu Truikiu. Interviu pirmą kartą išspausdintas 1976 m. žurnale „Švyturys“. Aptariama muzikos ir dekoracijų sintezės problema operos spektakliuose, plastinių formų ir garsų sąryšis, eskizų ir dekoracijų ryšys, operos „Aida“ dekoracijų bruožai ir kita.