A Letter from F. Hartmann to V. Seseman - Juršėnas, Nikodemas (Problemos, 1998)
Publikuojamas žymaus vokiečių filosofo N. Hartmanno (1882–1950) sesers Fridos Hartmann laiškas jo bičiuliui Vosyliui Sezemanui (1884–1963). Dar nuo gimnazijos laikų jie palaikė draugiškus santykius, gyveno vienas kito namuose, kvietėsi vienas kitą į konferencijas, recenzavo vienas kito veikalus. Kai V. Sezemanas po šešerių nelaisvės metų paleistas iš sovietinio lagerio grįžo namo, parašė laišką N. Hartmannui, tačiau jo jau nebuvo gyvo. Todėl jo sesuo šiame laiške aprašė paskutines savo brolio gyvenimo dienas. Spausdinamo laiško originalas saugomas Vilniaus universiteto bibliotekos Rannkraščių skyriuje (R. 193).