Woman's Industrial Activity and Family - Solovjovas, Nikolajus (Problemos, 1969)
Apžvelgiamas 1969 m. liepos 21–24 dienomis Minske vykęs tarprespublikinis sociologų simpoziumas, kurį surengė tarybinių sociologų asociacijos šeimos tyrinėjimų komitetas, Baltarusijos TSR Valstybinis universitetas. Veikė šeimos sociologijos ir šeimos ekonominių-demografinių problemų bei moters užimtumo sekcijos. Sociologai, sprendžiantys buities, santuokos ir šeimos problemas, didžiausią dėmesį skyrė dviejų visuomeninių moters vaidmenų – motinos ir darbininkės – problemai. Pranešimus skaitė I. Lušickis, S. Laptenka, A. Charčevas, D. Valentojus, N. Jurkevičius, Z. Jankova, S. Golodas, A. Loginovas, P. Kiseliova ir kiti.