A New Thesis of a Doctor of Philosophy - Venskevičius, Stasys (Problemos, 1970)
Maskvoje, Visuomeninių mokslų akademijoje prie TSKP CK, žinomas visuomenės veikėjas, publicistas, Vilniaus Valstybinio pedagoginio instituto prof. Genrikas Zimanas 1970 m. apgynė filosofijos mokslų daktaro disertaciją „Nacijų vystymasis ir suartėjimas socializmo ir komunizmo statybos sąlygomis“. Disertacijoje aptariamos nacijos teorijos ir nacionalinės politikos naujausios koncepcijos, pateikiami jų apibendrinimai, iškeliamos spręstinos problemos. Nagrinėjami ideologijos esmė ir principai, plačiau nagrinėjamas vienas jų – būtinumas nacionalinius proletariato interesus pajungti jo klasiniams interesams. Plačiai aptariama TSRS nacionalinė politika ekonomikos, kultūros ir ideologijos srityse.