New Dissertations: S. Venskevičius - Jekentaitė, Leonarda (Problemos, 1975)
1974 m. birželio 19 d. Vilniaus universitete Stasys Venskevičius apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Bendrieji ir specifiniai nacionalinių kultūrų raidos aspektai“. Mokslinis vadovas – doc. J. Repšys, oficialieji oponentai: J. Minkevičius ir B. Kuzmickas. Disertacijoje nagrinėjama nacionalinių kultūrų bendrumo ir jų sąveikos, savitumo, raidos socializmo sąlygomis problemos. Didelis dėmesys skiriamas marksistinei kultūros teorijos metodologijai, marksistinėms kultūros, nacijos, nacijos psichologijos koncepcijoms.